Veckans Recap: Övningskör med syrran och har firat Eid!

Jag har länge nu sakta men säkert försökt komma tillbaka till mitt gamla jag efter att jag gick in i väggen i höstas men börjar inse att jag måste ge upp den tanken. För vad är att gå tillbaka till sitt gamla jag? Det kommer enbart leda till att jag kommer hamna där jag hamnade i höstas igen. Så nu ger jag upp den tanken och tänker att jag istället är på väg till mitt bättre jag. Ett bättre jag där jag kan hitta lugn och ro.

VECKANS LÄSKIGASTE

På tal om att försöka hitta lugn och ro. Jag har övningskört med syrran. Hon är 19 år nu. Ganska coolt att tjejen som jag alltid sett som ett barn nu börjar bli vuxen. Ja, jag tror inte man riktigt är vuxen när man är 19. Haha… några år till sedan kan man kalla sig för vuxen 🙂

Eftersom vi kör med en automatare kan det bli stressigt när jag känner att hon inte bromsar i rätt tid osv. Försöker göra allt jag kan för att inte visa det och behålla min pedagogiska lugna sidan. Men det är svårt när vi hamnat några centimeter ifrån andra bilar. Haha… okej det hände mycket i början. Nu de senaste dagarna har hon gått från en 4 på en skala till en 7,5. Någon gång fick hon tom en 8a. Men tog tillbaka den när hon började slarva med döda vinkeln. Du med körkort VET hur viktigt det är med döda vinkeln! Hehe…. snart fastnar det väl?!


VECKANS GODASTE MÅLTID


Eid-frukosten! Vet inte ifall det är frukosten i sig som är god eller ifall det är sällskapet som gör det? Det blev iallafall stekt lever med citron, foul som på ett ungefär kan översättas till bruna bönor, men den är ju såklart kryddad på ett speciellt sätt och man äter det med tomat, persilja, mynta, citron och olivolja. Det vattnas i munnen bara för att jag tänker på det.

Ska redan nu börja fundera över vad vi kan fixa för käk till kommande vecka. Tony har fullt upp med sitt jobb, så det kommer landa på mig 🙂

VECKANS JOBB


Jag jobbar deltid som verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Bilda i Malmö, och där har vi fått strukturera om en hel del i jobbet pga Covid-19. Detta har resulterat i att alla nu jobbar hemifrån och att vi nu får ta fram det kreativa i oss för att kunna jobba på som vanligt, fast digitalt. I samband med detta tog jag, min chef och mina kollegor fram konceptet ”Ett Samtal Bort” som är en intervju där jag pratar med olika människor under 30 minuter om sina livsberättelser.

Jag är glad att vi lyckades hitta denna formen just för att den passar mitt sinnesstånd just nu. Jag vill prata, jag vill komma djupt in, lyssna på människors inre och höra hur människor gör när de tar sig ur jobbiga situationer.

Nu i veckan pratade jag med Emmanuel Munga som driver podden ”Röster Av Vilja”. Hans föräldrar och två syskon flyttade tillbaka till Tanzania när han var 15 år. Han och hans något år yngre bror stannade kvar i Sverige. Emmanuel flyttade in hos sin mormor och brorsan flyttade in hos familjevänner. Klippet finns på Studieförbundet Bildas Facebook ifall du vill höra Emmanuels historia.

VECKANS LOOK


VECKANS BÄSTA

Vi firade Eid tidigare i veckan. Blev ett litet firande med familjen iom att vi försökte hålla det så litet som möjligt. Här är en bild på två av mina bröder, Bilal och Yousef <3

VECKANS BOOST
https://poddtoppen.se/podcast/1114718877/p3-serie
Har gått på ånga promenader där jag lyssna på timmes-långa poddar. Trodde inte att jag skulle gilla P3 Serier, med tanke på att jag trott att jag inte gillat den typ av fiction. Men har varit som fast på båda serier de har ute, Fallet Alma Diaz och Sviten. Tycker att Sviten är så läskig på något sätt. De har använt sig av ett ljudsystem som får det att kännas som att du faktiskt är på plats och hör vad de säger.

Tycker bara det nu är dags för dem att släppa en ny serie. Hur länge ska jag behöva vänta?

VECKANS MYSIGASTE

Veckans mysigaste är helt klart vårt nya sovrum. Vet inte ifall det också är orsaken till min bättringsväg. Men känner att jag kan andas i rummet. Vill hela tiden vara här inne. I sängen, tv’n på med datorn i knäet.

Jag har tagit in den mysiga och gosiga vita mattan jag köpte på XXlutz för några månader sedan, som jag från början haft i vardagsrummet. Har satt upp bilder på både mig och Tony. Har arrangerat i garderoberna.

VECKANS MEST LIKADE BILD PÅ INSTAGRAM

Dela gärna om du gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Warning: Undefined array key "sfsi_riaIcon_order" in /customers/3/5/8/suuz.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 165 Warning: Undefined array key "sfsi_inhaIcon_order" in /customers/3/5/8/suuz.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 166 Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /customers/3/5/8/suuz.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 177 Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /customers/3/5/8/suuz.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 276 Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /customers/3/5/8/suuz.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 285 Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /customers/3/5/8/suuz.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 282 Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /customers/3/5/8/suuz.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 279 Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /customers/3/5/8/suuz.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 273
error

Tipsa gärna sidan till någon du känner!